呢間係港威商場裡面 見環境都唔錯,我有啲掛住泰國嘅日子 就搵間泰菜食下 去到等左一陣就有位🌟其實款款泰菜都想食😂😂但眼闊肚窄,所以就揀咗幾款share黎食❣️🔸泰式椰子雞湯🔸呢個真心推薦,湯料好足料,椰子🥥味道香濃,飲落清甜🥥,仲有得揀唔辣同少辣,今次試左少辣口味,🌶️正喎辣得黎唔會搶左椰子甜味,同我係泰國飲嘅極似,用料足料,大家真係要去試下🌈🔸菠蘿肉鬆海鮮雞肉炒飯🔸🍍上枱賣相勁好睇,炒飯份量十足,炒飯上面有2隻大大嘅蝦,蝦肉爽口彈牙,新鮮喔🍤🍤另外仲有啲腰果肉鬆可以配個炒飯一齊食🫰🏻入口無油膩感,菠蘿香甜,炒飯都粒粒分明,真係幾好食呀‼️🥰🔸泰式燒豬頸肉配青木瓜沙律🔸青木瓜沙律🥗份量都唔細,酸酸甜甜咁,好鬼惹味🤩 我巧中意呀 🧡🧡🧡🧡🧡而豬頸肉爽口,燒得幾好,帶脆邊🍗🥢✨,份量都大份❣️🔸椰青🔸夠凍😆😆‼️而且勁大個🤩🥥,好怕椰青無椰皇咁甜,但呢間呢個椰青又幾好喎,椰肉都厚同多,椰子汁入口勁清甜,爽呀🤤🤤🤤🈵總括來講呢一間嘅環境十分唔錯,如果坐到窗口邊,仲望到海景添,食物質素都幾好✈️等我下次返嚟食埋佢其他菜式✨

前菜小食

🔸泰式椰子雞湯🔸

🔸菠蘿肉鬆海鮮雞肉炒飯🔸

菠蘿肉鬆海鮮雞肉炒飯

入口無油膩感,菠蘿香甜,炒飯都粒粒分明,真係幾好食呀‼️🥰

🔸泰式燒豬頸肉配青木瓜沙律🔸

泰式燒豬頸肉配青木瓜沙律
而豬頸肉爽口,燒得幾好,帶脆邊🍗🥢✨,份量都大份❣️

🔸椰青🔸

2022-11-12
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$280 (Lunch)
前菜小食
  • 燒豬頸肉配青木瓜沙律