2023-10-04
今日,我和朋友黎左呢間旺角樓上台灣菜食野,我哋叫左2個拌麵便當(有沙律、疏菜及2杯台式飲品),我哋還叫了2款小食。呢間餐廳唔收加一,係旺角黎講性價比好高,價錢優惠,特別係Lunch menu。食物份量都好足,餐廳環境舒服,坐位寬闊。😎蟹肉魚籽拌麵便當都幾特別,好少會有這款配搭,拌麵食落有咬口,夾埋蟹肉魚籽一齊食,有拌麵醬油味,仲有微微海鮮味😍 海苔銀魚椒麻拌麵的銀魚炸得好香脆,一啲都唔油膩,仲有滷肉,再配埋麻麻辣辣拌麵,令口感層次麵昇華左🤩 小食係三公香腸配梅子芭樂,香腸&芭樂都潵滿了梅子粉,酸酸甜甜咸咸幾好食😋4款台式滷味,包括杏鮑菇、豬耳、金錢腱、蘿白,滷味好入味,件件都好大舊👍 山茶花烏龍奶蓋(正常),甜甜的奶蓋,解膩的烏龍,Perfect Match🥳百香果愛玉菓子(走冰, 微糖),酸玻甜甜的百香果,爽爽的愛玉,再配埋軟糯的果子,口感豐富,好飲😊
海鮮味😍