2021-05-12 124 views
台灣過江龍 每次經過都會排長龍😌今次兩點幾嚟到竟然完全唔使排隊 即刻衝入去🤣餐廳環境好有台灣嘅味道😌各種霓虹燈、台灣地方嘅背景,仲有牆上嘅餐牌都即刻影相留念📸🍜自由是個好東西 (三餸、粉絲 $32)名都黃過人🤣🤣即系好似車仔麵咁樣揀材料同埋面底😍我就系加咗一蚊轉粉絲🍜食材揀咗杏鮑菇、雞腎、芋絲。🔺湯底系用上滷味湯底,不過台式嘅滷味湯底系有少少唔同嘅,系加咗少少中藥嘅成份。但系食落去唔會有好難受嘅中藥味,系好惹味嘅一個湯底🍲🔺每款食菜嘅份量唔算多,都系兩至三舊咁😅但系就每一款都可以吸哂湯底嘅味 超好吃的🥰🔺粉絲正正做到我最想要嘅質感😌彈牙爽口🥤柚子檸檬綠茶 +$20有得揀甜度同埋冰度 我就揀咗半糖少冰🧊柚子同檸檬嘅酸配合少少甜味 好清新 食完碗咁濃味嘅麵好適合飲😍好解渴💦

🍜自由是個好東西 (三餸、粉絲 $32)
名都黃過人🤣🤣
即系好似車仔麵咁樣揀材料同埋面底😍我就系加咗一蚊轉粉絲🍜
食材揀咗杏鮑菇、雞腎、芋絲。
🔺粉絲正正做到我最想要嘅質感😌彈牙爽口

🥤柚子檸檬綠茶 +$20