2021-08-05 42 views
女兒去將軍澳新都城交收之前買嘅貨,佢知道商場有間食台灣菜嘅四季良晨,文青風格嘅裝修,主打台南口味台菜,味道正宗。吸引女兒時常去食,今晚重叫埋我一齊去!鹽酥雞排雞肉飯,雞排大塊厚肉,炸得外層酥脆帶少許鹹味,雞肉嫩滑有汁。雞肉飯份量不少,雞肉鋪滿飯面,加埋炸蔥和醬汁,啖啖飯都美味可口。酥炸排骨台灣麵:排骨都好大塊,炸得外脆肉嫩,數款湯底中揀咗清雞湯,台灣麵吸收雞湯食,彈牙又清甜。桂花雞翼:即叫即炸,雞翼香脆可口,點些桂花蜜,清香甜美。台灣烤香腸:外皮脆口,肉質香甜。滷水豆腐:用古法製作,充滿黃豆的香氣,原味自然散發讓人口頰留香。芝士奶蓋阿華田:濃濃的奶蓋與與阿華田混合,味道濃郁又帶點口感的滋味,甜度適中!十勝紅豆奶茶:紅豆濃郁柔滑;奶茶香滑,喝一口在唇齒間完美交織的雙重口感.令人回味不已!
桂花雞翼:即叫即炸,雞翼香脆可口,點些桂花蜜,清香甜美。

台灣烤香腸:外皮脆口,肉質香甜。

2021-08-01
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner