青衣城想搵間餐廳食下都好似好難諗住hea hea地食個譚仔三哥就算正當諗住攞飛排隊之制聞到勁香嘅滷水香味🤤望下隔望舖見到間台風裝修嘅滷水舖🇹🇼🇹🇼入面有架車仔同燈籠🏮再加上牆上嘅海報 好似帶人去左台灣夜市咁🥡聽店員介紹 原來佢地主打台灣滷味🍲負責人仲要專程去台灣跟老師傅學習、鑽研再將正宗台式滷味引入香港聽完之後覺得好吸引都忍唔住落左order😆😆\ 招牌伍拼 ($98) /🔸招牌金錢肚私心推介No.1經過長時間嘅熬制 煮得好腍好入味 🔹醬香雞中翼 滷水汁滲晒入雞翼當中 超級惹味🔸滷汁杏鮑菇 作為菇粉嘅我表示好好味 口感厚實 有微脆嘅嚼感🔹秘製蘿蔔 炆到超超超腍 超超超入味 而且時間控制得當 唔會鬆散🔸台灣貢丸 爽口彈牙 仲有陣陣香菇味\ 🍜蔥油滷汁拌麵 (+12) /特意加左酸豆角同花生🥜除左可以增加口感之外仲有效突出滷水嘅味道雖然無其他配料 但剩係用滷水汁撈已經好惹味而且份量算多 CP值高!!\ 🌶麻辣燙 - 鳳爪+ 蓮藕片 ($18@) /嗜辣嘅朋友一定要試!!無諗過佢原來蓮藕片都可以咁入味麻辣味滲晒落鳳爪皮 麻香味十足比起潮州滷水 我更愛台式滷水因為台式滷水唔係死咸 而係比較有層
青衣城想搵間餐廳食下都好似好難
諗住hea hea地食個譚仔三哥就算
正當諗住攞飛排隊之制
聞到勁香嘅滷水香味🤤
望下隔望舖見到間台風裝修嘅滷水舖🇹🇼🇹🇼
入面有架車仔同燈籠🏮再加上牆上嘅海報
好似帶人去左台灣夜市咁🥡
聽店員介紹 原來佢地主打台灣滷味🍲
負責人仲要專程去台灣跟老師傅學習、鑽研
再將正宗台式滷味引入香港

特意加左酸豆角同花生🥜
除左可以增加口感之外
仲有效突出滷水嘅味道
雖然無其他配料 但剩係用滷水汁撈已經好惹味
而且份量算多 CP值高!!
\ 🌶麻辣燙 - 鳳爪+ 蓮藕片 ($18@) /
嗜辣嘅朋友一定要試!!
無諗過佢原來蓮藕片都可以咁入味
麻辣味滲晒落鳳爪皮 麻香味十足
比起潮州滷水 我更愛台式滷水
因為台式滷水唔係死咸 而係比較有層次
味道帶少少甜 用黎撈飯撈麵都好正!!
如果經過青衣城 不妨買返屋企加料 慳水慳力又好味😋