2019-06-07 78 views
中環既印度菜並不多,呢間位於中環皇后大道中既印度餐廳就係其中一間。佢既位置唔難搵,但就真係需要有人指路先會識得上去。我地一開門,就即刻有位印度既侍應招呼我地,原來成間餐廳都係正宗既印度人開,成間餐廳既格局都好有印度風格,周圍都係印度既壁畫。佢lunch最近就搞左個lunch buffet,就8x蚊一位,都好多選擇又賣相唔錯。但我地細食所以就揀左叫印度既地道菜,都好有質素:乳酪烤餅:乳酪味重得來,夾落塊香脆薄餅度既效超好,乳酪係脫脂乳酪,酸度比較高,夾落油分重既薄餅上面食個效果係中和得好好,而又不失薄餅既香味。呢個真心推介青瓜乳酪青瓜切絲,放落無糖乳酪再攪拌而成。青瓜既分量好多,解辣去油膩都一流。口感非常清新,真係好好食乳酪特飲酸度頗高,而且唔會太甜,好清新。乳酪味濃得來又香,真係好好飲

乳酪烤餅:

青瓜乳酪