2023-08-08 134 views
《8 Five 2 Restobar》📍尖沙嘴站一行入嚟係好明顯感受到異國風情嘅感覺,間餐廳播嘅歌都有西班牙的流行歌曲,令人有種置身於西班牙嘅感覺( ´▽`)💜Mexican Beef Taco Salad 🥗🥢 💰$138一上枱就望到成個賣相都好豐富,當中包括有羅馬生菜,半個牛油果,切好的蕃茄仔,大量牛肉碎粒,芝士碎,蕃茄蓉,忌廉芝士醬個人認為攪拌完之後一齊食,忌廉芝士同蕃茄蓉的味道令到成個沙律的口感更加豐富特別,當食緊嘅時候突然間又食多粒石榴果,即刻有種爆汁的感覺(^。^)💜Buffalo Chicken Nachos🥢 💰$138成個賣相都好豐富同色彩繽紛,當中有紅色同黑色的墨西哥脆片,而中間亦都有大量的雞肉絲,配料亦都有機菜苗,酸瓜同蕃茄蓉,將所有配料放喺脆片上面,再點一啲特別的墨西哥醬汁(有牛油果蓉同忌廉芝士醬)即刻有種多重嘅口感o(^▽^)o墨西哥脆片係食到玉米的香味,相信就係平時一個啲玉米脆片味道👅一食落口即刻感受到雞肉係添加左墨西哥式辣醬(對於meow小編來講有點辣🫣),個口感都幾野味🤣💜Spinach, Nopales, Cheese Quesadilla🥢 💰$13
《8 Five 2 Restobar》📍尖沙嘴站

💜Spinach, Nopales, Cheese Quesadilla🥢 💰$138
一上碟就望到有四塊芝士波菜墨西哥酥餅,每塊酥餅入邊都有大量的菠菜,而且有好多半溶芝士餡,成個賣相都好吸引,旁邊亦都有一啲紅色伴菜(比較辣🔥),而且有三款醬汁比我哋去自由添加 (有牛油果醬,蕃茄蓉同忌廉吉士醬)
菠菜食得出係幾新鮮同有少少鹹鹹的調味,
而且食食吓發現原來餡入邊有酸瓜,令到成個口感會再脆口啲!

💜Big Bang Mocktail (Mango, Passion Fruit, Pineapple) 🍹💰$88
賣相好吸晴,不愧係signature飲品,仲要係冇酒精的! 飲落去酸酸的,有好豐富嘅熱帶地方生果的濃郁口感
Mexican Beef Taco Salad
Iced  Cappuccino