2023-08-05
🌟灣仔 - 正宗墨西哥風味🇲🇽😜🌟裝修幾特別,有啲似古典大宅咁,有南美異國風情~ 同時有動感既火爐裝飾🔥、鮮黃色既牆🧱、彩色既骷髏💀同碟🍽️裝飾~ 經理亦都好好人,會理解我地既口味,跟住介紹翻啱食既菜式,之後有會關心啲野啱唔啱我地食~ 野食幾有風味,光線偏暗,感覺幾chill(5 😍 係滿分,🤩係半分)Camarron Taco - $38 (好味指數:😍😍😍😍)個taco唔會太薄,有淡淡既粟米🌽同麵粉香味,烤得幾香口,口感煙煙韌韌咁,如果可以濕翻少少就更加好~ 上面蝦肉🦐既份量好多,全部都鮮甜彈牙,有少少焦香,另外有啲菠蘿粒🍍同千島醬,酸酸甜甜咁會開胃啲,仲有啲爽口既椰菜絲🥬,不過醬可以再多啲~Half Nachos 🇲🇽🌽 - $55 (好味指數:😍😍😍😍)墨西哥🇲🇽脆片係經典既小食,用既係自家製粟米脆片🌽,厚薄適中,金黃香脆唔會硬~ 上面仲有香口嫩滑既雞肉🐥、有鹹香既芝士🧀️、creamy既牛油果醬🥑、酸酸地既sour cream、清新既蕃茄莎莎🍅同埋刺激既墨西哥辣椒🇲🇽🟢🌶️,味道層次豐富,用黎送酒🍺都唔錯~Tacos Birria de Chivo 🌮 - $178 (好味指數:😍
(5 😍 係滿分,🤩係半分)
Camarron Taco
Half Nachos
Tacos Birria de Chivo
Tacos Birria de Chivo 🌮 - $178 (好味指數:😍😍😍😍)
呢個有啲似韓國🇰🇷既牛肋骨煲🍖咁 ,不過今次用既係羊🐑,用左好大條肋骨🍖,啲肉炆得好惹味入味,肉味香濃軟腍,啖啖肉咁幾正🤤 同時肥瘦適中,有啲油香但唔會漏,而且唔會覺得羶~ 配埋煙煙韌韌又有麵粉香既taco,同埋兩款酸酸辣辣🌶️既醬汁幾開胃~
Fajitas in Mango + Pork
Fajitas in Mango + Pork - $88 (好味指數:😍😍😍🤩)
呢個係墨西哥烤豬肉🇲🇽🔥🐷,放喺鐵板上面炒香,滋滋作響幾有風味,惹味香口,口感依然嫩滑~ 另外仲有香甜既洋蔥🧅同埋有煙燻香味既紅綠黃三種燈籠椒🫑,配埋煙煙韌韌又有麵粉香既taco,同埋番茄洋蔥醬🍅🧅、牛油果醬🥑同sour cream, 感覺幾清新~
Churros
Churros - $78 (好味指數:😍😍😍😍)
最後用呢個甜品結尾幾好~ 係西班牙油條🇪🇸,炸到金黃色,口感香脆鬆化,咬落濕潤,出面沾滿肉桂糖,而特別既係連裡面都係肉桂糖餡,所以味道感覺芳香濃郁,出面仲淋左朱古力醬🍫,整體味道香甜又唔會漏~ 如果再多球雪糕🍧就perfect啦 😜
El Gordos Lemonade
El Gordos Lemonade - $30 (好味指數:😍😍😍🤩)
呢杯lemonade🍋🍹同平時幾唔同,顏色係橙色而唔係黃色既,味道比起平時既會再酸啲,杯邊仲圍左啲鹽,啲鹽係帶有少少辣既,感覺幾特別同清爽
好味指數:😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍🤩