2022-11-20 1204 views
早前都同朋友試過呢間位置新北江商場既momo,momo無解錯就應該係餃子既意思,之前就試話煎同煎既2種,俾我感覺就叫做還好啦,其實同一般餃子差不多,係有豬肉餡同雞肉餡,格左咁耐今日老友話想挑戰下d當地地道特色咁話喎,所以今日又再黎食個午餐啦。小店其實主力係做外賣,堂食基本上只有1小張枱,再多d人就要坐出面,但始終係商場範圍相對會無咁舒服同埋會比較熱,所以一般都係外賣多。咖哩雞烤麥餅套餐先講講咖哩就比較水汪汪果種,有d雞肉同薯仔粒,咖哩味少少唔太重,都唔會好辣,烤麥餅就比較薄身,同埋不算好熱,可以撕開再包住d咖哩雞薯仔黎食,比較似上網睇人介紹印度小食果種,感覺幾正宗,但我個人比較鍾意濃d既咖哩同埋厚少少既Naan,所以覺得一般d,另外套餐跟飲品只有罐裝汽水選擇。烤雞檸檬飯呢個飯列左做配菜類所以無餐跟的,比較奇怪,飯係用印度米,食之前加少少檸檬汁,又幾夾,烤雞烤得幾香口,唔會好乾,面頭加左d綠色既醬,唔係太食得出係咩醬,但都ok,呢個飯比較容易接受。panipuri今日既重頭戲黎啦,其實老友今日黎就係想挑戰佢,呢樣係印度好常見既街頭小食,睇過好多youtuber都挑戰過,鐘意既話佢好食,唔

咖哩雞烤麥餅套餐

咖哩雞烤麥餅套餐

panipuri
今日既重頭戲黎啦,其實老友今日黎就係想挑戰佢,呢樣係印度好常見既街頭小食,睇過好多youtuber都挑戰過,鐘意既話佢好食,唔鍾意既接受唔到,今日就到我地黎試,先介紹下係咩黎先,其實係一個炸空心球入面加d薯仔同洋蔥,再加d綠色既薄荷水,其實如果就咁食個餅就好容易接受既,仲幾好食tim,但加左d薄荷水就即刻升左做高難度,聞落臭臭地,食落起初有陣怪味,跟著會有一陣辣味,非常複雜,又要講返句乾淨又衛生呀
,有興趣既朋友不妨挑戰下

panipuri

整體黎講食過2次既感覺叫做還可以啦,唔算話好好都不算差,係天水圍黎講叫做比較少有既正宗中東菜,算係一種特色,堂食環境就一定唔會坐得舒服,外賣會比較好,價錢方面我就覺得算比較進取,拍得住裝修有堂食既中東餐廳,偶爾食下都ok既。