2024-05-29 84 views
一行入餐廳,可以睇到與別不同既泰式裝潢,即刻吸引我地既眼球。木質家具、泰式吊燈,再加上五彩既舞台燈光,感覺到好獨特的東南亞風情。餐廳還設有舞台區,每晚7:30至9:00都有唔同歌手的唱歌/唱跳演出,可以有視覺、聽覺,味覺三重享受,令成間餐廳氣氛更加熱鬧。泰東既菜單供應各式泰國特色小吃和經典菜餚,睇到都流口水🤤今次點左開胃冬陰功湯,可以自行選擇辣度,好貼心,而且湯底濃郁醇厚,仲帶有一股泰式獨特嘅香辣味👍最出名既唔少得乾辣椒炒海鮮同埋蝦醬炒飯,兩款菜品都十分惹味😋而且餐廳有提供左好多款創意泰式飲品,例如去泰國必飲嘅泰式奶茶、椰汁冰等等,搭配美食更加一流👍唯一要番留意返既係餐廳位於元朗,而且位置較為偏僻,要駕車進入,但亦都有寬大嘅停車場可以比駕駛人士前往。