2022-06-05 523 views
🇭🇰Hong KongAverage expense pp: HKD$250-300+📍Address: Monteverdi Restaurant, Central 中環一直俾人消費偏高嘅感覺,呢間餐廳反而非常實惠,可以用合理嘅價格,享受到正宗嘅意大利菜。一個set lunch提供湯或者沙律、主菜同埋甜品。我同媽媽都非常鍾意佢嘅南瓜湯,可以飲得出係南瓜肉新鮮打出黎嘅湯。七盎司重嘅肉眼扒非常厚身,值得一讚係上菜隻碟仲係熱嘅,不過唔係特別有驚喜。呢間餐廳一向係意粉出色,佢嘅海鮮蕃茄意粉🍝,我哋非常鍾意佢嘅蕃茄醬汁,因為佢用Angel hair spaghetti,完全吸收晒醬汁嘅味道,如果用上更加粗身嘅意粉例如Linguinie,相信會加倍出色!最後,甜品以panna cotta為結尾,係之前喺意大利旅行食到嘅味道!
🇭🇰Hong Kong