2021-10-24
小妹係韓食迷,每次經過呢間小店都心郁郁想試,所以決定買2份紫菜飯捲返去做午餐。😋舖頭喺Park Aura嘅Food Loft地下,主要做外賣生意,隔離有個小小嘅立食區,想堂食亦可以上樓上坐,環境唔錯。😙店主應該係韓國人,要用英文落單,入面仲有兩位南亞姐姐負責整嘢食,三位都親切有禮,係呢間小店其中一個加分位。😌🐮 牛肉紫菜飯捲 Beef Gimbap $42📍 評分:🌕🌕🌕🌕🌑飯捲全部事先整定俾你Grab & Go,非常方便。飯捲切開10嚿,有豐富嘅菜,牛肉肥瘦均勻,麻油令到成個飯捲更香口,係一個唔錯嘅選擇。👍🐟 吞拿魚紫菜飯捲 Tuna Gimbap $40📍 評分:🌕🌕🌕🌕🌕同牛肉紫菜飯捲一樣,包得好足料,麻油落得啱啱好,個人更覺得呢款青出於藍。吞拿魚嘅味道非常濃郁,香軟嘅口感配合蔬菜嘅爽脆簡直天衣無縫,好食又健康!而且價錢比牛肉平2蚊,推薦大家買爆!另外仲有個$42嘅Idol Set幾抵食,包5嚿自選飯捲、1份雞蛋沙律三文治同少少生果,有興趣可以試吓👀
🐮 牛肉紫菜飯捲 Beef Gimbap $42
📍 評分:🌕🌕🌕🌕🌑