2018-05-29
星期日買完花,係花墟附近搵嘢食醫肚。見拉麵店播晒日本歌,好崇日!心諗應該正宗,應該好味唔會伏,最吸引係外面可以泊車,有兩個鐘錶位呀YO!拉麵店好in同環保,用iPad點餐,最鍾意圖文並茂的餐牌!一點好餐,侍應就遞上冰水,外面三十幾度,實在透心涼!炸雞 $25唔貴又好味,個炸粉好好味,好脆,係大阪街邊的味道!裡面雞肉滑lulu,又juicy,再加埋個甜甜辣辣地嘅汁,真係一碟好出色的炸雞!魂拉麵 $89係我最鍾意的攣攣拉麵,叫咗硬麵,所以好煙un,有木耳絲、半隻溫泉蛋、一塊唔un肥肥地的叉燒、Like超多蔥、一塊大紫菜、粉紅魚蛋。都算豐富!湯底梗係要濃湯啦,口感夠厚、夠滑溜,肉味濃,但不會太鹹or太膩,很好!男友要了加強版 太極拉麵 $99多咗金箔、蟹膏、黑蒜油,其餘分別不大。唔知點解覺得用玻璃碗裝拉麵係零舍好食,或者湯好似熱d,所以好味d~烤日本味霖魚乾 $28男友掛著講電話做嘢,我唯有繼續食,叫咗疊依家唔係好多地方有嘅烤魚乾,點少少沙律醬食,真想好過癮!不過我食完好飽,連晚餐都無乜點食~
男友要了加強版 太極拉麵 $99
多咗金箔、蟹膏、黑蒜油,其餘分別不大。
不過我食完好飽,連晚餐都無乜點食~