2023-02-28 571 views
10串串燒Omakase ,平均$70串仲有前菜、白雞湯麵、甜品,價比性非常高,串燒係日本司傅即場用備長碳燒,火喉控制得好,串串都燒到外脆內軟!女仔驚食唔晒可點$498/8本!湯: 濃香雞湯配免治雞肉, 雞湯鮮甜, 免治雞肉嫩滑, 飲完開胃。第一本: 雞柳, 雞柳上有魚子醬調味, 高級。第二本: 雞胸, 燒至外皮脆水, 肉質軟腍, 咬落去雞油慢慢係口內出黎。第三本: 帆立貝三文魚, 三文魚籽超鮮甜, 大大粒, 帆立貝咬落去感覺新鮮。味增白蘿蔔第四本: 雞腎, 雞腎本身唔太厚, 所以成塊食落有少少脆脆地感覺。第五本: 雞腿, 呢個真係好食, 日本鹿兒島走地雞肉質本身嫩滑, 外皮燒至脆身鎖住肉汁。第六本: 生麩磯邊燒, 紫菜包住無麩質日式年糕, 年糕燒至流質, 出奇地同紫菜好夾。沖縄酸拌海蘊, 中間的酸麵, 好清新的味道。第七本: 雞尾, 一聽到係雞屁股好抗拒, 但食落同雞肉的口感無分別, 完全唔肥, 油花係口肉溢。第八本: 時令蔬菜, 燒各茹。第九本: 和牛西冷, 九州黑毛和牛, 牛肉燒至5-7成左右熟, 油花平均。第十本: 自家製月見免治雞肉, 免治雞肉配上用生雞蛋做的汁, 雞蛋汁液令

第一本: 雞柳, 雞柳上有魚子醬調味, 高級。

味增白蘿蔔

沖縄酸拌海蘊, 中間的酸麵, 好清新的味道。

第八本: 時令蔬菜, 燒各茹。

第十本: 自家製月見免治雞肉, 免治雞肉配上用生雞蛋做的汁, 雞蛋汁液令雞肉食落更滑。

主食: 雞白湯拉麵

甜品: 夾餡雪糕

餐廳只有少量座位以及只做晚市, 記得早D BOOK位。
2023-02-24