2022-10-12 158 views
同好姊妹一齊去沙灘到玩,之後就決定食埋飯先走,見周圍附近都好似冇乜特別想食嘅餐廳,除咗呢間法國飯店感覺上啲食物嘅水準都唔錯!所以就決定嚟試下🤪傳統法式油封燒鴨腿配酸梅汁 💲2️⃣5️⃣8️⃣食法國菜一定要成油封燒鴨腿!切開鴨腿肉質食落一啲都唔會鞋,非常軟腍而且好入味😋配上酸梅汁可以解油膩,十分之吸引🤤古法燒西班牙豬腩仔配蜜糖香桃汁💲2️⃣4️⃣8️⃣呢個古法燒西班牙豬腩仔外皮燒至份外脆身,而肉質鮮嫩多汁,再配上特製蜜糖香桃汁,甜甜哋咁好滋味。鮮蝦牛油果水牛芝士沙律💲1️⃣6️⃣8️⃣呢個沙律味道幾好,比起我平時食嘅沙律好食好多,因為佢加咗水牛芝士,平時食啲沙律好淡,但加左芝士之後就有香濃嘅芝士味!再混合埋好新鮮嘅大蝦同牛油果,呢個配搭新鮮得嚟又好完美。
傳統法式油封燒鴨腿配酸梅汁 💲2️⃣5️⃣8️⃣
古法燒西班牙豬腩仔配蜜糖香桃汁💲2️⃣4️⃣8️⃣