2024-01-15 171 views
今次搵食搵到去尖東喇🤘🏻🤘🏻呢排真係好想食泰國嘢,入到去職員有介紹吓餐廳有咩好味推介,傾傾吓先知老闆原來喺泰國生活咗十幾年,依間泰國餐廳好多食材都喺由泰國新鮮運到,菜色都係老闆自己設計,咁就真係要試吓🥢 招牌船河 配龍眼冰 💰$118招牌船河有得揀豬肉或者牛肉,咁我就揀咗牛肉,牛肉就有兩片,大片得嚟又好淋,仲有兩粒豬肉丸同一啲炸豬皮,湯底好濃郁,配咗正宗泰式湯粉,湯粉好掛到汁,啱晒重口味嘅朋友仔。龍眼冰有好多龍眼肉,甜度適中,午市跟餐揀龍眼冰係唔使另外加錢🥢 黃咖喱雞飯 配泰式奶茶 💰$108黃咖喱夠鮮黃色,多汁,咖喱味唔辣而香濃,雞肉唔韌,配菜有甜椒、薯仔、洋蔥,望落顏色都會豐富啲。泰式奶茶茶底好香,係正宗嘅泰國奶茶味道,甜度適中,午市套餐餐飲都可以選擇泰式奶茶,唔需要額外加錢🥢 飛天通菜 💰$78通菜份量好大份,好夠鑊氣,辣度係小小辣,因為落咗麵豉醬所以個醬汁偏甜,但同時有啲炸蒜同辣椒炒香所以個通菜都夠惹味下次去要試埋鑊氣雞肉炒河粉、泰沾麵、咖喱炒蟹🤤🤤
今次搵食搵到去尖東喇🤘🏻🤘🏻

🥢 招牌船河 配龍眼冰 💰$118

🥢 黃咖喱雞飯 配泰式奶茶 💰$108

🥢 飛天通菜 💰$78

下次去要試埋鑊氣雞肉炒河粉、泰沾麵、咖喱炒蟹🤤🤤