2024-01-24
我都幾鍾意食泰國菜前幾日放工約咗朋友dinner佢話之前食過,呢間泰國菜都幾正宗當晚去到都好full,好彩有book位肉碎生菜包 $108生菜包係食泰國菜必點既菜式🤣!新鮮清爽既生菜包裏住香濃惹味既肉碎,加上各式香料點綴,辣辣地,口感豐富又刺激味蕾👍🏻。泰式串燒半打 $108豬、牛、雞各兩串🐷🐮🐔我鍾意雞肉串,肉質嫩滑多汁。 精髓 係佢既秘製沙嗲汁,食落味道層次更豐富!青咖哩軟殼蟹配蒜蓉包 $168青咖喱用左青尖椒、檸檬葉、椰糖、椰漿等調製而成,小小辣, 第一次食,感覺味道幾清新。 軟殼蟹份量都幾多,每隻都啖啖肉。蒜蓉包厚切,烘到外脆內軟,索哂啲咖哩汁食係幾惹味! 🔥火山排骨 $228呢款巨型火山排骨係Signature dish! 用左新鮮豬頸骨加上青辣椒、香葉等多款泰式香料煮燉而成,口感十分軟腍鬆化。餐廳會提供手套同埋濕紙巾,可以手撕慢慢食,相當細心。雖然我唔係好食得辣,但係都愈食愈滋味,停唔到口🤣。泰式奶茶 $36滑順香甜。青檸梳打 $34清新解膩,又唔會太甜。
前幾日放工約咗朋友dinner
佢話之前食過,呢間泰國菜都幾正宗
當晚去到都好full,好彩有book位
肉碎生菜包 $108
泰式串燒半打 $108
豬、牛、雞各兩串🐷🐮🐔
青咖哩軟殼蟹配蒜蓉包 $168
🔥火山排骨 $228
泰式奶茶 $36
滑順香甜。
青檸梳打 $34
清新解膩,又唔會太甜。