2021-03-21 1329 views
去親九龍城都係食泰國嘢,難得今次想試其他,就去試吓呢間打冷。但因為就快到堂食禁令時間,唯有買外賣番歸食。因為主要想食潮州滷水拼盤,但又唔知揀咩餸好,就揀咗佢哋嘅大滷水雜錦,份量真係好多!😲首先佢嘅滷水汁好夠味,啲料都係用滷水汁去滾熟,所以全部都好入味,最正緊係鵝片啦,入味有口感而且唔騷,第二最愛係鵝腸,爽口彈牙又唔韌,仲唔會好肥,真係好襯滷水汁!我地亦都好鐘意佢既鴨腎,厚度適中,而且好香。佢嘅「雜」係好多份量,真係比足滷水料我哋,又唔會有極多芽菜墊底。入面仲有魷魚,紅腸,豬腸,豬耳,豬肚等等,性價比一流!👍🏻老闆娘仲好好人,知道我兩個人share食,比多咗好多飯我,佢個辣椒油都好正好惹味,真係抵食之選!最後啲滷水汁好味到我地清晒啲飯🤭原來呢間打冷中午就開門,下次lunch經過可以再買外賣番去食😏

但因為就快到堂食禁令時間,唯有買外賣番歸食。

我地亦都好鐘意佢既鴨腎,厚度適中,而且好香。
2021-02-19
Type of Meal