2022-03-29 184 views
深水埗有間幾出名嘅潮州菜餐廳,聽講開咗好多年,我去嘅時候都幾多人等緊外賣,而且6點去到已經好多嘢都賣完,睇嚟下次要早啲去先食到最想食嘅嘢。沙嗲牛肉炒芥蘭,$78用大量沙嗲汁炒到牛肉好𣺉好入味,用嚟撈飯真係一流,另外啲芥蘭都好爽口好新鮮,又健康又惹味。滷水墨魚,$50原本想叫滷水乳鴿,不過賣晒,見墨魚好似幾吸引就試吓,墨魚切片,咬起身好彈牙,加咗滷水汁食起身好滋味。蠔餅,$88一向都好鍾意食蠔餅,呢度有分煎同炸兩種,我點咗煎嘅,份量好足,好重手,佢用嘅蠔比較細粒,每啖都食到幾粒蠔仔,外賣返到屋企都仲好好味。下次要早啲去試吓其他菜先得😌

沙嗲牛肉炒芥蘭,$78

滷水墨魚,$50