2018-07-03 539 views
我跟我的朋友都好鍾意食章魚丸,一個月之前去日本旅行都有食。不過章魚丸其實都好多間,好怕中伏,之前日本就中過一次伏,食左一間居酒屋既章魚丸,超級難食,結果好彩係日本都搵到依間章魚丸食補反數。 反到黎香港一個月,行過太古等睇戲前又有小小肚餓,就搵反依間章魚丸食。 雖然佢有4粒同8粒揀,但係我都係會揀8粒,因為4粒真係唔夠喉。 以海外分店黎講,好難得可以keep到水準,皮脆內軟。更加抵讚既係,係日本既蛋黃醬唔係任加,係一包比你自己落,所以唔係好夠蛋黃醬。而係香港佢就會幫你放埋蛋黃醬,所以醬就多D。 所以話,我食章魚丸都係只係會食依間我心目中既正宗章魚丸店。

所以話,我食章魚丸都係只係會食依間我心目中既正宗章魚丸店。