2019-09-11
早兩日一哋family day帶咗兩個小寶去旺角,經過新開張嘅《阿木台灣麵》,見去裝修幾靚又方便放BB車就去食個lunch!首先台灣老闆娘太nice!知道我哋有大有細又有BB車,俾個好方便嘅位我哋。跟住好熱心咁介紹佢哋有咩招牌菜值得試!佢哋好多自家recipe嘅食品!每枱都有一樽佢哋自家製嘅麻辣醬。真係好麻好辣好好味!😍😍😍紅燒牛肉麵 $65住過喺台灣大半年嘅老公都話好有台灣味道!堅好食!你睇吓我張相就知有幾淋!家傳鹽酥肉 $39唔係鹹酥雞!係成條肉!食到幾滋味!點埋佢哋個秘制麻辣醬真係無得輸!台式炸大腸 $39首先聲明!我係唔食炸大腸嘅🙅🏻♀️我試咗一小啖之後,我應該清咗半碟。半點餲味都無,仲要煎得勁香,好嘢👍🏻芝士岩鹽奶蓋四季春青茶 $38好清甜!個奶蓋好滑!個茶有啲似蜂蜜綠茶,加埋個滑滑奶蓋好正!唯一唔好就係太細杯!綜合芋圓嫩仙草 $38食完一餐又煎又炸又麻辣,真係好需要一碗凍甜品嚟滋潤返一下!呢碗嘢好大碗!同我屋企個湯碗差唔多大!軟軟的、甜甜的!記住佢拎到嚟即刻時,唔係啲芋圓就會硬㗎啦!
紅燒牛肉麵 $65
家傳鹽酥肉 $39