2019-08-20 59 views
呢間位於尖東附近嘅越南菜,已經開業多年,每次經過都見到座無虛席。今日黎食咗唔同嘅菜式,真係覺得高質。首先叫咗越式炸雞卷,炸得好香脆,一粒粒,容易入口,好味。另外,香茅煮大蜆,蜆又大又甜,而且香茅味好香,啲湯係可以飲嘅,具有越式風味。叫咗香茅燒魚,呢個係店員推介嘅,香茅燒魚味道好香,焗得好香。店員會幫你開埋條魚,入邊魚肉夠嫩滑,帶有少少香茅鹹香。如果唔夠味仲可以點啲酸辣醬。鮮茄蟹肉湯檬,蕃茄味夠濃,而且有好多手拆蟹肉,整個未恰到好處。飲品方便叫咗珍多冰及越式咖啡,越南咖啡嘅特點就係用咗煉奶,特別香濃好飲。珍多冰夠多椰汁,夠香,飲品都唔錯。呢間越南菜真係值得再去!
今日黎食咗唔同嘅菜式,真係覺得高質。

首先叫咗越式炸雞卷,炸得好香脆,一粒粒,容易入口,好味。

呢間越南菜真係值得再去!