2018-12-14 328 views
天氣一凍,唔知點解就會自動諗起火鍋。話說大學時期曾經喺台灣住過一個冬天,而當年宿舍樓下有好幾間臭臭鍋變成左一班朋友晚飯既食堂,所以不期然就會想去食返當年既果種味道。好彩香港都有得食,前晚放工黎到都等左幾張枱就到,我地兩個人叫左台式麻辣同招牌臭臭鍋。臭臭鍋其實臭主要因為臭豆腐,所以接受到既就會好似我咁好鍾意。不過今次我就叫左麻辣鍋試試,入面勁足料,有見慣既豬大腸、丸、金菇、娃娃菜、牛肉(臭臭鍋係豬肉)⋯不能盡錄,仲有非常地道既泡面(王子麵!),以前喺台灣食一定會叫(另外可加飯/粉絲),另外當然唔少得豬血、米血糕同台式魚餃&凍豆腐,仲有估唔到會有沙白!成個鍋都非常好食,而且呢個份量絕對物有所值!麻辣湯底好鮮,當然仲有麻辣既香味,唔會死辣,有返到台灣食既感覺,而且料都好新鮮,牛肉好爽滑,蔬菜類都好清甜,食完成個人暖笠笠!絕對會再黎食。
,所以不期然就會想去食返當年既果種味道。

,牛肉好爽滑,蔬菜類都好清甜,食完成個人暖笠笠!
絕對會再黎食。
台式麻辣鍋
招牌臭臭鍋
茉香奶綠
2018-12-10
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$140 (Dinner)
台式麻辣鍋
招牌臭臭鍋