2020-02-23
今日同朋友行街,見到間茶鋪冇咩人,又喝梗係入去有冇野岩飲啦 !! 入到去先知原來係 英記茶莊既新出品,即時有加分 !! 我地各自選左自想飲既野 !! 朋友既 青提奶蓋大理石,我地等緊果陣已經不停係道嘩,至於嘩咩 ~~~ 咪就係見到店員不停咁落青提,都真係真材實料 !! 我飲左朋友兩啖,我覺得個奶蓋好正 !! 唔會漏,芝士味唔太重,反而個奶味有雲妮拿香,我覺得幾特別 !! 青提入口好甜,但又唔會拿喉 !! 好順 ~~ 沙冰都打到好碎,入口唔會有一大粒既冰粒 !! 正 ~~至於我就叫左杯全 MENU 最貴既茶品,因為佢係用冠軍烏龍沖既茶品,貴係有原因 !! 杯茶出到黎,我都嘩左一聲,估唔到入面咁多料,首先當然我要嘆一啖我既 冠軍烏龍 啦 !! 好香醇,就算有甜酸既生果都蓋唔到佢茶味 ~~ 好正 !! 入面既生果奇多 ~~ 有菠羅 / 提子 / 奇異果 / 士多啤 / 西柚 / 西瓜 / 檸檬,都真係乜都有 ~~ 超誇架 !! 仲有附上一隻叉,等你飲完茶,慢慢食佢既生果 !!