2018-05-03
而家嘅越南嘢 統一都清一色喺地下鋪而且大部分都係用個越字嚟做 餐廳名顯得好單調呢間jk kitchen 就咁睇都唔知道原來係食越南嘢 唔好畀佢外表好靚嘅裝修呃到其實入面並唔係食西餐以係食越南嘢一睇餐牌啲價錢喺銅鑼灣嚟講都算係經濟實惠起碼五十幾蚊就已經可以有碗湯河呢個價錢去任何一間越南嘢其實都係差唔多價錢 而且加特飲都唔係好貴款式又多選擇又多 其實都幾寫意環境方面就當然舒適一張枱同一張枱距離嘅位置有足夠 而且空間又大完全唔覺得迫餐牌方面嘢食嘅選擇都唔少 大部分正宗越南菜有嘅菜式呢度都有 而且有啲款佢會做得更加優秀或者進行改款不過完全唔會影響 口味外觀呢下係值得讚嘅既然而家越南嘢 咁多間餐廳搞下新意思其實可能仲好咁今次頭盤就嗌咗個串燒除咗泰國野有串燒越南啲串燒其實都幾好㗎咁要咗個串燒雞 兩吋就三十幾蚊 價錢方面啱啱好喇, 味道其實同平時食開嗰啲都冇乜大分別保持到嗰個水準所以係值得推介嘅之後主菜我今次就要咗個牛肉撈檬 佢想賽嗰陣時仲會連埋一碗撈檬汁或者叫撈檬湯咁味道係酸酸哋嘅咁其實你話做開胃嘅一餐係完全符合曬就同平時食嘅嘢好唔同成個感覺係好清新 好fresh 而且完全唔會話好咸又或者冇味又或
既然而家越南嘢 咁多間餐廳搞下新意思其實可能仲好
咁味道係酸酸哋嘅咁其實你話做開胃嘅一餐係完全符合曬就同平時食嘅嘢好唔同成個感覺係好清新 好fresh 而且完全唔會話好咸又或者冇味又或者好辣 味道調教得真係啱啱好餸嘅份量都唔少㗎牛肉都大大話話有十幾片真心一讚
至於飲品方面大約就二十幾蚊一杯咁佢又都有啲特色可以畀你加珍珠更加珍珠就要加五蚊
咁我就要咗個香芋珍珠奶茶咁 呢個就反而普普通通啦。。。但係啲珍珠就真係要點名一讚因為真係好煙韌好好味 老實講同天仁茗茶的珍珠都有啲錢所以呢一個都算係一個賣點
整體嚟講兩個人都係食咗 一百幾二百蚊其實計番勻都好抵 有時間嘅話可以試下呢間嫁