2020-10-03 25 views
平時去得多觀塘啲工廠大廈食飯,但係覺得上樓上舖好麻煩,所以今日就特登行過有邊間地舖可以試吓!你就見到呢一間專食雲南米線嘅餐廳,晏晝一兩點入去都仲係好多人食!餐廳嘅格局都好有雲南嘅感覺,好似去咗雲南咁!啲侍應嘅態度都好好,好有禮貌。我同朋友就嗌咗一人一個主食再加兩份小食,包括蒜泥白肉同埋口水雞,兩款口味都比較清淡,但係味道依然。蒜泥白肉比較偏甜、偏酸,個人比較喜歡,因為太鹹嘅話就冇咗嗰種味道。而口水雞亦都唔會好辣,甚至俾咗雞脾位!而朋友就嗌咗個牛腩湯飯,牛腩嘅份量都有八九舊咁多,仲有佢嘅湯底都唔會好鹹,而飯嘅份量都好多一定食得飽!我就嗌咗個豬頸肉米線,豬頸肉肉質中上,最重要係我淨係嗌左個細碗,份量都好多!而且個米線口感好彈牙!