2022-12-15 22 views
係韓國人🇰🇷主理嘅舖頭,入面嘅嬸嬸叔叔都係正宗嘅韓國人,所以嘢食都當然正宗啲啦❤️播住韓文歌再食住韓燒,差啲以為自己去咗韓國!-🥒一開始落咗單,嬸嬸已經拎咗啲前菜出嚟比我地食住先,我最中意食嘅就係佢啲翠肉瓜。嬸嬸再幫我地落咗啲洋蔥、南瓜、矮瓜燒住先💕🥩我地嗌咗佢個牛肉拼盤set B(💰630),有以下呢幾款🐮:-▫️醬醃特級牛肋骨👍🏼▫️特級牛肋骨👍🏼▫️醬醃板腱肉👍🏼👍🏼▫️牛肋骨肉跟餐仲可以揀要泡菜湯/大醬湯🫕我地就要咗大醬湯,非常足料,宜家咁凍嘅天氣飲啖湯就啱哂啦🤤頭先講咗一開始嬸嬸就擺低咗啲前菜,啲生菜勁新鮮🥬,包住啲牛肉同泡菜一啖擺落口,簡直係正呀🤩ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ🍗除咗bbq set,我地仲叫咗半份原味炸雞(💰120) 個炸雞比我地預期中仲好食💕嚟到熱辣辣,個皮好脆,肉質鮮嫩,極度推介💛順帶一提,啲薯條都好好食呀🍟,唔會炸到好油,夠哂熱同薯味😋🥘食韓國嘢又點少得石鍋拌飯呀(💰95),係好正宗嘅石鍋拌飯,唔需要太多花巧嘢,但大家記得要落埋韓式辣醬!🌶️怕辣嘅人都唔洗好驚,自己就住份量落,其實個醬係甜多骨辣嘅😁🙋🏻‍♀️以上份量我地係兩個人食嘅,係有啲飽得濟,但你要我揀嗌少一樣我又揀唔出🤣

▫️醬醃特級牛肋骨👍🏼
▫️特級牛肋骨👍🏼
▫️醬醃板腱肉👍🏼👍🏼
▫️牛肋骨肉
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ

🙋🏻‍♀️以上份量我地係兩個人食嘅,係有啲飽得濟,但你要我揀嗌少一樣我又揀唔出🤣所以最好就係叫多啲人食,咁就可以食多啲唔同嘢啦😉