尖沙咀新開呢間【清潭韓國餐廳】好吸引我~因為係韓國人主理,以及食客都係韓國人🇰🇷好有氣氛!我哋兩個人點咗3樣食物,已經好飽,食物都好有驚喜🥰我非常喜歡呢間嘅前菜8小碟,除咗泡菜芽菜等,仲有粉絲、茄子🍆、炸青椒、小魚乾,韓國x香港口味混合,估唔到好食!仲可以添食😍🔸牛肉湯飯(雪濃湯)$150呢款裡面係無飯架,反而係有麵條,店員話呢款係雪濃湯,所以要飲湯~味道剛剛好,不會太鹹,好有鮮甜味道👅有少少麵條有飽肚感!牛肉係牛展,係湯入面軟化晒,好易入口!🔸海鮮豆腐湯 $130呢款有少少辣,唔會太辣,適合返香港人口味!裡面有好多滑豆腐,海鮮有青口、魷魚、蝦etc…所以個湯好鮮甜,飲晒都得!🔸海鮮煎餅 $180呢個好有驚喜,因為真材實料,裡面用咗好多韭菜做底,只係混合少少粉去固定!配合個醬汁令個煎餅昇華,必食😋另外仲有韓國最出名嘅醬油蟹及燒肉可以食,食物種類都好多,可以同一班朋友嚟聚餐,感受下韓國風!
我哋兩個人點咗3樣食物,已經好飽,食物都好有驚喜🥰

🔸牛肉湯飯(雪濃湯)$150
牛肉係牛展,係湯入面軟化晒,好易入口!

🔸海鮮豆腐湯 $130
呢款有少少辣,唔會太辣,適合返香港人口味!
裡面有好多滑豆腐,海鮮有青口、魷魚、蝦etc…
所以個湯好鮮甜,飲晒都得!

🔸海鮮煎餅 $180