2016-06-23 4075 views
生日主角想食韓國菜, 但我又唔想食韓燒, 於是有人諗到新羅寶.其實隊長都係第一次食, 知就知呢間餐廳都幾耐下, 印象覺得佢係貴價韓燒, 原來除左韓燒, 佢都有幾多款韓燒以外既選擇, 而且有D係香港既韓國餐廳都未必食到.海鮮煎餅, 真係熱辣辣有塊鐵板上, 仲要上菜時會有侍應幫你剪開, 味道都幾好味, 海鮮都多同埋都分佈得平均, 只嫌粉厚左少少. 叫左個未見過既魚饅頭, 其實外層係魚柳, 包住D冬菇, 紅籮白, 然後拎去蒸, 食慣煎炸既韓國菜, 原來都有清淡菜式, 唔錯, 魚蒸得滑, 唔似食緊魚柳卷住一D野, 魚還魚, 餡還餡既感覺, 真係有食緊一舊饅頭, 一個整體既感覺~ 至於個海鮮麵, 份量都好大, 而且係有侍應即場煮埋比你食, 味道一般, 無乜特別, 勝在有人為你效勞, 夾埋比你食~價錢可能貴左少少, 但有真正韓國味道, 同埋會有一D特別既菜式食, 係韓燒以外既選擇.

Type of Meal
Dinner