2023-02-04
♡♡♡📍南대門3號 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下3號無論外在定係內在都好有韓國小店嘅感覺😝,入邊嘅店員大部份都係韓國人,感覺1秒去咗韓國咁🤣! Menu簡單易明,有晒相片落單都唔怕!另外上菜嘅速度超快!大概等咗一陣間就已經有🤤! 而且仲會有小菜提供,真係超韓呀~舖頭長期坐爆,感覺都相當有人氣🤟🏻~🍽雜菜炒粉絲(牛肉)成碟嘅雜菜炒粉絲都好有韓國嘅感覺😹!就好似置身喺韓國當中,無論賣相定味道都好有韓式嘅味道,當中雜菜同埋牛肉嘅份量亦都啱啱好,粉絲亦都好入味🤤!🍽辣芝士炒年糕覺得每次去韓國餐廳就一定要試吓嘅,呢度嘅辣芝士炒年糕嘅辣度係有相當嘅份量🤣,十足十係韓國一樣🤣~都係接受得到既辣度!而且炒年糕既味道相當之吸引🤩,煙煙韌韌好正!另外仲會有埋魚糕,呢兩樣嘢真係超夾呀😻😻!🍽雪濃牛骨湯之前每次去韓國嘅時候都會一定會食雪濃湯🤤🤤🤟🏻!店員啱啱拎雪濃牛骨湯出嚟嘅時候真係超滾!而且雪濃牛骨湯另外再配多個白飯加埋一齊食,真係勁滋味😆!而且牛肉亦都相當亦都相當軟林🤤,勁易咬🤣!而且濃湯入邊仲會有麵條喺入邊,真係好豐富呀🤩!
📍南대門3號 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道65-67號太平洋大廈地下3號
🍽雜菜炒粉絲(牛肉)
🍽辣芝士炒年糕
🍽雪濃牛骨湯