2023-09-21
銅鑼灣「OOULI」韓文意思係「我們」Oouli 9-courses tasting Menu Oouli Bu Gak用左紫蘇油炸既風乾釜山海苔碟邊配左自製既三色豆腐醬仲有下面既係自家炒芝麻------------------------------Jagal-Chi韓式刺身拼盤 🈶自家醃製72小時嘅醬油大蝦🦐醬油吞拿魚🐟左口魚刺身連裙邊🐠------------------------------Deul Kkae-Juk用左當造既特色蔬菜🥬🥒韓牛🥩新鮮蜆肉🪼蘑菇🍄自家種大米🍚再有一塊薄脆米餅一齊食👍🏻------------------------------Han-Ip章魚片🐙韓國橡子果凍配炸豆腐鱈魚籽三文治🥪------------------------------Bo Yang-Sig韓式蔘雞湯燴飯有老闆自家製嘅秘製人蔘酒好似香水咁噴係飯上面☝🏻有Gimmick又有內涵------------------------------Jili-Tang海鮮清湯配烤釜山慢煮鮑魚仲用左紅魚高湯打滿泡泡🫧非常IG-able------------------------------M
Oouli 9-courses tasting Menu
韓式蔘雞湯燴飯
Jili-Tang
海鮮清湯配烤釜山慢煮鮑魚
仲用左紅魚高湯打滿泡泡🫧非常IG-able
Main course (4 選2)
韓牛/和牛/黑毛豬/鰻魚
烤頂級1++韓牛