2017-01-17
今日收左工就約左fd食晚飯 ,因為都係睇得韓劇多,所以去尖沙咀韓國街行下,見到間炸雞店寫住red chicken好似唔錯 ,所以就揀左呢間食了 。一入到去7點左右,不是很多人,所以就可以俾位我地,仲要係坐近窗口位,環境唔錯。之後就點左原味炸雞、香脆黃金盤(呢個有芝士條, 薯條同埋魷魚圈)同埋蘋果青檸酒。未正式黎野食之前,佢仲有前菜俾我地食,有蘿蔔, 蝦條同埋椰菜絲,食落幾開胃,同埋椰菜絲配上面嘅醬幾好食 。原味脆雞 $118呢個炸雞配左薯條,啲炸雞啲肉幾juicy,皮亦都炸到好脆,薯條上面仲配有芝士粉,整體唔錯 值得一試。香脆黃金盤(芝士條, 薯條同埋魷魚圈)$148呢個就配有芥末醬同茄汁,芝士條食落去時芝士可以拉得好長,啲芝士熱辣辣唔錯,配埋個芥末醬超級好食。至於魷魚圈同薯條炸到金黃色 真係食落好味。蘋果青檸酒 $88炸雞配埋酒真係一流,仲要呢個酒只有4.5%酒精 飲落幾好飲。食過之後 一定會再返撻過,價錢唔太貴,而且野食又好味,仲要7點去都唔洗等位,但我地食完8點幾近9點已經有人要等位嚕,所以建議早啲去到就好喇。