2019-11-13 352 views
好耐冇食過韓燒lu~ 難得約到幾個朋友聚餐,燒肉/打邊爐就啱晒。我哋嚟咗呢間位於尖沙咀帝國中心嘅《韓珍》,貪佢近海傍,食完嘢可以去行下。真係有驚喜 ,肉質上乘,其他食物質素都好高,價錢仲相當合理!星期一至三仲有「五花肉/豬頰肉/護心肉」半價優惠。可惜我哋嚟嘅呢日係星期四🥺同所有韓國餐廳一樣,一嚟都係會上好多碟前菜,仲係任添架😍用嚟包肉嘅菜。都係任添嘅😛點肉嘅醬汁蛋薄餅平時啲韓燒爐嘅邊邊可以倒蛋漿燒蛋,呢到就冇嗰個位置,反而另外上咗碟蛋薄餅🥚侍應姐姐幫我哋調較抽油煙機高度中🥰(另外如果自己唔識燒,佢哋都會過嚟幫手;仲會好勤力幫你換鐵板添,服務不錯!)八色珍味拼盤四色五花肉+豬肉 ($580)十分之推薦呢個「八色珍味拼盤」!「八色珍味拼盤」入面有八碟肉,分別用上八種調味,等你可以一次品嚐晒不同口味!我哋揀咗嘅係「四色五花肉+豬肉」,但亦都可以選擇齋牛/牛+豬。< 四色五花肉+豬肉:護心肉、調味排骨、豬頰肉、豬頸肉 >我哋比佢張相呃咗⋯以為每碟都只係調味碟咁細碟,點知原來圖文不符,出嚟係大碟好多,而且啲肉卷住咗,卷返開其實係有勁長,真係好似佢menu所講咁係2-3人份架⋯呢次
同所有韓國餐廳一樣,一嚟都係會上好多碟前菜,仲係任添架😍
用嚟包肉嘅菜。都係任添嘅😛
點肉嘅醬汁
蛋薄餅
蛋薄餅
侍應姐姐幫我哋調較抽油煙機高度中🥰

八色珍味拼盤
四色五花肉+豬肉 ($580)
十分之推薦呢個「八色珍味拼盤」!
< 四色五花肉+豬肉:護心肉、調味排骨、豬頰肉、豬頸肉 >
我哋比佢張相呃咗⋯以為每碟都只係調味碟咁細碟,點知原來圖文不符,出嚟係大碟好多,而且啲肉卷住咗,卷返開其實係有勁長,真係好似佢menu所講咁係2-3人份架⋯呢次係reality vs expectation令我最開心嘅一次哈哈哈🤣
仲等我哋以為好細份,叫多咗份四人餐。不過勝在佢好好味,同埋我哋有衣食,食得晒!

Pork set menu ($780)
叫咗個四人套餐,方便啲,唔駛諗嗌乜~
包括:
• 牛油果&生果沙律
• 五花肉、調味排骨、豬肩肉、豬頰肉
• 泡菜煎餅
• 鮑魚人蔘雞湯
• 雪糕
雖然我哋成餐都只係食咗豬肉,但整體嚟講,呢到提供嘅肉肉質都十分好,燒完出嚟一啲都唔韌,肉汁仲好豐富👅👅💕
提供嘅生菜好新鮮,包住燒肉食,「索索」聲👅
牛油果&生果沙律
牛油果&生果沙律
Pork Set Menu
五花肉、調味排骨、豬肩肉、豬頰肉
泡菜煎餅
泡菜煎餅
泡菜煎餅真材實料,唔係淨係麵粉,仲有食得出好多泡菜,味道夠晒辣!
鮑魚人蔘雞湯
人蔘味好重,十足十喺韓國食到嘅味道 重有原隻鮑魚,非常足料!!!
雪糕
雪糕
最後仲有四杯曲奇味雪糕,為呢一餐劃上完美嘅句號🥰
Pork Set Menu