2024-03-15 115 views
朋友話想食韓國餐,於是帶佢去我book mark左超耐嘅一間餐廳🍴呢間餐廳位於尖沙咀寶勒巷,位置方便易搵☺️餐廳裝潢簡約舒適,行溫馨感覺,仲有樓上樓下兩層,地方好大👍打開menu,菜式選擇多,有石鍋飯、湯品、套餐、豬手、燒肉、海鮮煎餅等…我地點左燉牛排骨、醬油蟹及海鮮豆腐鍋,因為我地今次係lunch time過去,所以有lunch set,價錢更實惠🤭另外想講佢哋嘅餐前小菜種類非常多😍😍有成六款,非常加分😆醬油蟹醬油蟹由韓國延坪島直送,非常新鮮,食落超級鮮甜🤩而且蟹肉膏又多,加埋醬汁同跟餐海苔飯,好夾好餸飯,愈食愈停唔到口☺️☺️蟹控不能錯過💯燉牛排骨呢個排骨睇落好似份量唔大,原來唔係😆好似食極都唔完咁🤤🤤牛排骨煮到好腍、好入味,食落又甜又香,而且入面仲有好多其他配料,包括白蘿蔔、紅蘿蔔、冬菇等..又係好餸飯。超級推介👍海鮮豆腐鍋呢個相對較一般,不過天氣咁凍,飲落辣辣地又可以暖下胃都唔錯,而且豆腐又香又滑😊📍夜首爾 (尖沙咀)尖沙咀寶勒巷13-15號寶力大廈地舖#夜首爾 #韓國料理 #人氣推薦 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #韓國美食 #高質推薦 #醬油蟹 #美味 #korea #yummy #t

另外想講佢哋嘅餐前小菜種類非常多😍😍有成六款,非常加分😆

醬油蟹

燉牛排骨

海鮮豆腐鍋

📍夜首爾 (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷13-15號寶力大廈地舖

#夜首爾 #韓國料理 #人氣推薦 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #韓國美食 #高質推薦 #醬油蟹 #美味 #korea #yummy #tst #寶勒巷
2024-03-11
Type of Meal