2017-09-13
其實喺香港識得食,真係好多好野食,咩國家的菜式都有,仲要係正宗的味道,是日朋友生日要求食韓國菜,抱住try try never die的心態隨便選左呢間餐廳,估唔到有意外驚喜。附送的前菜6小碟,款款各有特色,雖然冇我最想食的泡菜,但蓮藕同蘿白絲都好好味、好開胃!呢個紫菜包飯睇賣相都忍唔住食指大動,飯只有薄薄一層,材料多到嚇死人,都未曾試過咁豐富的紫菜包飯。唔知記時開始,食韓國菜一定要叫炸雞,酸酸辣辣,雞肉好入味多汁,個酸辣醬真心無得輸。我個人最欣賞呢個魚蛋青口湯,有好多隻青口喺入面,鮮味十足,魚蛋又彈牙,好食又好飲! 邪惡首選!芝士同飯差不多1:1比例,加埋隻半生熟的蛋,撈埋一齊啖啖飯有芝士的味道,不過最尾有少少膩,好在我地4個人share就啱啱好。一碟三款都幾特別,除左平時食開既韓式炒年糕,惟有第一次食粉絲豬,煙煙韌勒,外層幾香口,幾多味,但食完都唔知咩黎😂白雲鳳爪就食得多,黎個辣味湯鳳爪又係一個新嘗試,味道唔錯,再加埋個飛魚子飯團,鮮味有口感,粒粒飛魚子係口到爆開。總括而言,黎餐10分滿分,我比8分!