2022-05-05
🚇尖沙咀呢間🇵🇰巴基斯坦餐廳🍴幾有特色,地方又大又舒服😌,提供多款地道🇵🇰巴基斯坦菜,感覺幾特別🤩!呢度地方好大,🪑座位濶落,而且播住🇵🇰巴基斯坦音樂,幾有異國風情。有一邊係落地玻璃好☀️光猛,而且有 bar 枱同 sofa 位可以揀👍。Ice Lemon 🍋 Tea 酸甜解渴🤤茶味香濃,Strawberry 🍓 Milkshake 🍹香甜🧊冰凍有奶香😋。前菜 Golggappe 我係第一次試,感覺幾特別🤩又新奇!Golggappe 係 crisp semolina puris filled with sprouts, chilled jal jeera, cumin and mint water,頂個脆球🤤係用粗粒小麥粉整嘅,入面有啲豆芽🥦雜菜等嘅涵料,下面嗰杯仔🫙係凍香料🌱薄荷水。食法係🫗倒啲香料薄荷水入去個脆球食,成個脆球放入口食有爆汁效果🤩,香料薄荷水鹹鹹地🌶辣辣地好重香料味又清涼,感覺好特別,值得一試!Chicken Makhni 係奶油🍛咖哩雞🐓,味道好香濃🤤,口感偏向 creamy 同埋唔係好辣🌶,🐓雞肉入味而且煮得好軟腍😋,高質美味🥰。🧄Garlic Naan 蒜香味濃,
🐓雞肉入味而且煮得好軟腍😋,高質美味🥰。
🧄Garlic Naan 蒜香味濃,入口甘香油潤🥰,配 Chicken Makhni 一齊🤤食好 match!
Kesari Rasmalai - saffron flavoured ricotta dumplings, served in reduced sweet milk,個黃色球狀物係番紅花🌺味嘅芝士🧀波,質感有🤏少少似🧽海綿😆,浸住佢嘅係練奶🥛base嘅香料 糖水,入面仲有少少🤏 nuts 幾香口,個芝士🧀波會吸收啲糖水,入口🤤偏甜,咬落質感幾😂有趣!