2021-09-16
上海姥姥有非常多間分店 今次去咗公司附近既一間食 位於尖沙咀星光行 中午時間都有一定人流 但就未需要排隊 等餐時間相對較長 侍應係我哋落完餐之後都有同我講聲 如果係返工lunch去食既朋友們 可能要注意下了😣▫️姥姥厚切排骨手製拉麵🍜 $65麵食TOP1之選既排骨拉麵🤤豬扒炸到金黃色〰️💛而且非常厚身 咬落脆而不油 拉麵係手製既🤚🏻麵條會有粗幼不一 真係有手製feel〰️😳但麵質有點過淋🥺可能泡湯太耐 唔煙韌彈牙 呢度有少少失望▫️紅油抄手拌麵 $65拌麵用既麵同我既湯面一樣 但就無泡淋咗既問題🧐👍🏻紅油抄手炒得好靚 紅油掛上每條麵上 好吸引💓有一定既辣味🌶而又唔會蓋過佢應有既香〰️😋同埋有雲吞4隻 分量都多 但肉質方面就比較普通 食唔到肉既口感 似肉泥咁🥺▫️招牌小籠包(4件) $40小籠包都幾推介大家試下 外皮非常薄身 小籠包入面鮮甜多汁😳!肉質都鮮嫩 但又係同一問題 好似肉泥 可能攪得太碎了😣但整體味道都唔錯〰️💓
▫️姥姥厚切排骨手製拉麵🍜 $65
▫️紅油抄手拌麵 $65