2023-04-19
今日整頭髮嘅時候太肚餓叫咗個外賣,髮型師就推介我食呢間餐廳,我就叫咗乾炒黑椒牛柳絲公仔麵。當我打開外賣盒,飄出一陣香氣,勾起咗我嘅胃口,都有可能因為我太肚餓。第一口入口,就感覺到黑椒味道好濃,有啲掩蓋咗其他味道,但整體嚟講口味幾重,都幾惹味。牛柳絲都炒得好嫩,同埋好入味,不過某部份嘅筋位太多,有啲微微咬勁。另外,炒公仔麵嘅質地都好啱,唔會太淋or太硬,有啲彈牙嘅感覺,好好食。除咗味道好之外,送餐速度都好快,真係好方便呀!外賣員將食物送到我嘅手上時,食物仍然熱騰騰,而且包裝都好整齊,沒有任何漏油或者漏汁現象。總括而言,呢道菜式算係一個唔錯嘅選擇。如果你鍾意味道重口味嘅麵食,同埋可以送上門嘅外賣,呢個都係一個選擇。