2019-10-30 304 views
深水埗行完街又唔係好想食西九,想係附近搵野食,行行下見到麻辣川米線。見到都多人食,咁睇睇open rice見到差唔多一百個好評就試下啦。入到黎叫左兩個麻辣酸米線。一個中辣一個小辣。一個配腐皮,一個配蘿蔔加豬大腸。呢個係要自己用手機落單,落唔到就可以叫姐姐幫手。都幾先進,又可以慳返d manpower。落左想加單都唔得,因為佢幾分鐘就整好個米線,加都加唔到單要多個餸。不過唔緊要啦。我地叫多左個小食拼盤。首先講講個米粉。麻辣酸湯底都唔錯,食麵食到底會有川椒粉。酸辣都配合得幾好。不過如果我再食會食大辣。因為佢中辣其實都唔係好辣。米線個硬度非常好。因為有d會煮得太耐而搞到一pat pat。可以配既餸偏向車仔麵類別,個人就唔太覺得夠。想配下炸豬排,南乳雞呢d。雖然湯底同麵都唔錯,算係中上,不過真係無咩驚喜。至於蘿蔔唔合格,完全唔入味之如仲有d生。豬大腸就不過不失咁啦。水準唔差但完全無驚喜。只可以比中等水平。佢個小食有兩隻雞翼,一塊大豬排同埋一塊豬頸肉。豬頸肉都唔錯,唔韌之如又入味。兩隻雞翼可以選擇味道,有蜜糖,川椒等味道。鍾意食辣既我當然選擇川椒。雞翼好好食,皮仲脆好入味,有少少麻辣。中上之作。

佢個小食有兩隻雞翼,一塊大豬排同埋一塊豬頸肉。豬頸肉都唔錯,唔韌之如又入味。兩隻雞翼可以選擇味道,有蜜糖,川椒等味道。鍾意食辣既我當然選擇川椒。雞翼好好食,皮仲脆好入味,有少少麻辣。中上之作。好可惜豬排唔太得。雖然好入味,但係d肉完全無汁好乾身

食既過程發現人流都好高。呢間野應該係深水埗黎講都好多街坊光顧。不過對我黎講呢間野雖然係唔錯,但係無嘜驚喜