2021-05-30
曾經有過勁差嘅服務體驗所以超過兩年都冇食過真台客,但在上次差體驗嘅同行朋友口中得知,店員餐牌好像全都不同,剛好有日收工突然想食台灣野,決定再俾多次機會佢平日晚上7:30左右,唔使等位直入搭車嘅時候已經上OpenRice睇定食評,最後點左大家都推介嘅雞扒便當同甜不辣,另外點了冇人推介過嘅乾拌麵蠔餅同蛋餅評價參差,所以就放棄了炸醬糖心蛋乾拌麵係我食過最難食嘅炸醬乾拌麵不過中間粒糖心蛋值得讚嘅,真係好食但炸醬得鹹味,完全完全唔香,而且好乾身,勁難撈,已經叫咗小麵,如果係正常份量應該有一半都無炸醬。重點係青瓜帶苦。呢個真係極級唔推薦大雞扒便當果然大家嘅推介是正確的,雞扒一上枱,大到嘩左一聲,啱啱炸好即刻上台,仲見到油脂係雞扒上面彈下彈下如果飯上可以加少許肉燥咁就更完美了雞扒炸粉唔算厚,而且上面貌似椒鹽/胡椒粉勁香,口感啖啖肉旁邊伴菜-菜脯粒出奇地都好食我覺得就係差咁少少肉燥,有埋個肉燥就完美便當推介台式甜不辣大愛甜不辣嘅我,雖然佢未去到當地咁好食,但已經可以解癮正常甜不辣,冇話特別出色亦都冇話特別差如果係同我一樣唔鍾意炸到勁乾身嘅甜不辣呢個就啱,軟綿綿勁煙韌凍沖繩黑糖奶茶 (少冰)夜晚去到,冇
剛好有日收工突然想食台灣野,決定再俾多次機會佢
平日晚上7:30左右,唔使等位直入
蠔餅同蛋餅評價參差,所以就放棄了
炸醬糖心蛋乾拌麵
係我食過最難食嘅炸醬乾拌麵
不過中間粒糖心蛋值得讚嘅,真係好食
重點係青瓜帶苦。呢個真係極級唔推薦
大雞扒便當
如果飯上可以加少許肉燥咁就更完美了
雞扒炸粉唔算厚,而且上面貌似椒鹽/胡椒粉勁香,口感啖啖肉
旁邊伴菜-菜脯粒出奇地都好食
我覺得就係差咁少少肉燥,有埋個肉燥就完美
便當推介
台式甜不辣
大愛甜不辣嘅我,雖然佢未去到當地咁好食,但已經可以解癮
正常甜不辣,冇話特別出色亦都冇話特別差
如果係同我一樣唔鍾意炸到勁乾身嘅甜不辣
呢個就啱,軟綿綿勁煙韌
凍沖繩黑糖奶茶 (少冰)
夜晚去到,冇其他食評家所講店裏提供的冬瓜茶同紅茶,只有水
見野飲唔貴就打算直接叫飲品,但真係有少少bad feeling……
點解要括住少冰,圖中奶茶完全冇飲過,佢係唔會加返奶茶份量,呢樣我都明,某啲餐廳嘅做法的確係咁。
但佢已經唔算係少冰,
如果走冰應該得返半杯多少少
而且落完單嘅時候先同我哋講,凍飲要每杯再加$3,如果一開始係餐牌上面寫清楚就更好了…….
但味道方面係好飲嘅,沖繩黑糖果隻香甜味平時飲開少甜嘅我覺得,佢既甜度剛剛好,重點係好香。完全冇死甜味
總括而言我覺得今次正正常常,不過不失。比上次服務勁差嘅體驗我已經覺得好好多
突然想食台灣嘢都可以解解口癮既一家餐廳