2021-06-22 47 views
前幾日早咗放lunch,同同學嚟到紅磡呢邊搵好嘢食~見到新文華中心呢間日式餐廳好似幾吸引,就入嚟試吓~佢嘅裝修係居酒屋嘅感覺,中午都好多人排隊,有唔同嘅午市套餐,大概一百幾到$200不等沙律菜麵豉湯跟餐會送沙律菜同埋麵豉湯~沙律菜幾新鮮,配埋芝麻醬,酸酸甜甜幾好味😋麵豉湯都唔錯~北海道雪場蟹肉滑蛋稻庭烏冬配腐皮壽司定食$128好大碗烏冬~幾creamy,入面有好多蟹肉,仲有幾香嘅滑蛋~配埋七味粉,食落感覺唔錯~腐皮壽司幾特別,外層係軟滑嘅腐皮,內層係凍凍地嘅壽司飯,仲有酸薑配搭,都幾正~網燒安格斯牛扒定食$188好大碟嘅鐵板燒牛扒~有好多牛扒肉,仲有好多生菜添~幾鍾意佢嘅牛扒,燒得好香,好juicy~一咬啲肉汁就出晒嚟~調味嘅醬汁幾濃郁,配埋白飯食得好滋味~煎軟骨餃子$58一碟有五隻煎餃子🥟入面係熱辣辣嘅,一食就有好多肉汁標出嚟~配埋佢嘅醬汁幾正

沙律菜麵豉湯

北海道雪場蟹肉滑蛋稻庭烏冬配腐皮壽司定食$128

網燒安格斯牛扒定食$188

煎軟骨餃子$58
2021-06-18
$200 (Lunch)