2022-03-03
Pizza Maru價錢💲: $98/ $98/ $108好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 3.5/5環境🗾: 4/5性價比🥢: 4.2/5 (lunch)回頭率😚: 4/5-成日見到pizza maru啲拉芝pizza同炸雞都覺得好吸引,原來係公司附近有☺️即刻去試下!平日會有lunch set,menu同單點有啲分別。最出名的係lunch menu都冇架,大家可以衡量下叫咩。不過記得唔好太晏去,因為好多lunch set款會賣晒🙈-✅✅烤雞蜜桃薄餅(9’’). pizza厚薄適中,咬落煙韌有牛油同芝士香的麵粉團,邊邊位脆,會令到想不斷咁食😝 每塊上面都搽左BBQ醬,鋪左一舊烤雞同蜜桃🍑呢個配搭好match,而舊雞係有醬燒的感覺,肉質唔老🤩加埋甜甜的水蜜桃,令你覺得食pizza唔會乾又幸福😆 芝士都比得好足,仲有我最中意的粟米,正常女仔應該食4塊到就飽😂-✅泡菜卡邦尼藍青口意粉. 青口唔大隻但新鮮,帶鹹鮮味道,唔係冇味個啲急凍貨👍🏻 用上扁意粉,掛起更多忌廉汁,好creamy。仲會食到啖啖煙肉同啲蔬菜粒,撈勻泡菜食就唔驚會好膩,因為味道會變左帶酸,中和cream的肥膩感🥰 面頭仲有大量
價錢💲: $98/ $98/ $108
好味程度😋: 4.3/5
服務🍴: 3.5/5
環境🗾: 4/5
性價比🥢: 4.2/5 (lunch)
回頭率😚: 4/5
✅泡菜卡邦尼藍青口意粉. 青口唔大隻但新鮮,帶鹹鮮味道,唔係冇味個啲急凍貨👍🏻 用上扁意粉,掛起更多忌廉汁,好creamy。仲會食到啖啖煙肉同啲蔬菜粒,撈勻泡菜食就唔驚會好膩,因為味道會變左帶酸,中和cream的肥膩感🥰 面頭仲有大量火箭菜+芝士粉,整體味道再昇華!
✅✅泡菜田園千層麵. 對素食冇咩興趣的我都覺得呢個好出色‼️入面係大量的肉醬同芝士,加上一塊塊的蔬菜,例如茄子、翠玉瓜、番茄等等🤤食落好juicy,唔會好似食千層麵咁大負擔!
雖然無食到人氣菜式,不過食lunch都feel到幾高質😚 碟碟都好大份,女仔食唔晒的份量!menu偏向西式但都好好味,會encore~
同區美食🍧: #piggyfoodiein荃灣 #piggyfoodiein旺角 #piggyfoodiein銅鑼灣