2019-09-17 219 views
本身好少食燒味,因為總係覺得大部份都又肥又唔健康,今晚因為屋企冇飯開,一支公就諗住頹頹地食算夜晚六點幾嚟到,都有唔少人排隊買燒味外賣,我嗰盒係叉雞燒肉,大概等左5分鐘就有。果然夠晒快,出邊好熱,好彩唔使等太耐呢下奏買嘅話仲抵價格合理,原來晨早六點已經開門,好早呢靚唔靚要返去食過先知,買完坐車返屋企已經聞到好香,加上肚餓嘅關係,一返屋企就即刻食俾大家睇吓個賣相,其實拎走個刻都冇得睇個樣,原來都幾靚㗎喎逐樣簡單介紹下,燒肉:皮脆肉厚;切雞:夠熟唔肥;叉燒:香甜多汁。果然全部都好正可能因為我返到去已經隔咗一段車程嘅時間,啲燒肉雖然已經唔係熱辣辣,但味道依然唔錯每件雞嘅雞皮都好薄,而且冇血淋淋不過三樣燒味之中我最鍾意叉燒,好甜、肉質又唔太硬,夠曬鮮嫩真係快、靚、正呀!其實食燒味都唔係好頹啫只係一個人食嘅話⋯⋯我⋯食唔曬⋯!

下奏買嘅話仲抵

價格合理,原來晨早六點已經開門,好早呢

俾大家睇吓個賣相,其實拎走個刻都冇得睇個樣,原來都幾靚㗎喎

每件雞嘅雞皮都好薄,而且冇血淋淋

不過三樣燒味之中我最鍾意叉燒,好甜、肉質又唔太硬,夠曬鮮嫩

真係快、靚、正呀!

其實食燒味都唔係好頹啫
只係一個人食嘅話⋯⋯我⋯食唔曬⋯!