2011-02-09 17 views
同媽咪去銅鑼灣行街街, 行到2點到, 肚餓決定去freshness burger 醫肚。由於優惠餐平過單叫, 知慳識憸的我當然叫二人優惠餐。$88 有兩個burger, 兩個大和風薯格和兩杯汽水。Burger 有幾款可以選擇, 我選了和風肉汁鮮堡, 媽咪要照燒雞肉鮮堡。 一直都好鍾意食freshness burger, 雖然比McDonald, Burger King貴, 不過覺得佢值。freshness burger 話用南瓜籽包, 包軟軟的帶一點甜味, 甜味恰到好處, 不會搶走餡的風頭, 卻能襯起肉的鮮味。先講我的和風肉汁鮮堡, 除了牛肉外, 中間有一層厚厚的蕃茄和芝士, 蕃茄很新鮮, 而且有較減低牛肉的膩感, 令口感更豐富, 牛肉雖不厚, 但有肉汗, 不會太乾。讚!!!照燒雞肉鮮堡媽咪也說很好吃, 雞肉味道好, 加上新鮮生菜, 十分配!!! 和風薯格, 很有薯味, 不過有點過鹹, 減少鹽份味道會更佳!! 雖然太鹹, 都把它掃光了。 喜歡freshness burger 的環境, 帶點西部美國風, 人流不多而且客人不會大聲聊天, 不錯不錯!!

前和風肉汁鮮堡, 後照燒雞肉鮮堡
2011-02-01
$44 (Lunch)
前和風肉汁鮮堡, 後照燒雞肉鮮堡