2023-06-30
自係灣仔返工,一直都好想食和昌大押呢間餐廳,夜晚經過幾次都好有氣氛✨ 離開前終於約埋同事去食啦😆入面仲見到一啲和昌大押嘅特色物件,有種中西融合嘅感覺❣️水牛芝士與牛心蕃茄蕃茄嘅清甜配上咸香軟滑嘅水牛芝士真係好夾✨感覺特別清爽開胃💕索倫托脆長薯餅長條形嘅薯餅,都幾大份,真係幾有特色✨加咗蕃茄、豆、茄子&芝士醬等,更加有風味😋 趁熱食仲有拉絲嘅效果🥰口感酥脆,薯蓉好smooth,簡直外脆內軟💕 素食都正🥰香辣原隻燒雞好貼心咁分咗兩份✨上面鋪滿香辣嘅醬汁,仲配有檸檬、千島醬可以自己加👍🏻 雞肉嫩滑,辣醬+蕃茄,酸辣又幾惹味🥰拿坡里傳統「龍蝦尾」千層酥 形狀真係好似龍蝦尾🤣入面餡料好豐富,係香滑嘅香檸芝士夾心,外層好香脆,係好滿足嘅甜品😋😋Lemon Cello 自家製檸檬酒,前調偏檸檬,後調係甜酒味,酒精濃度高🍶
蕃茄嘅清甜配上咸香軟滑嘅水牛芝士真係好夾✨感覺特別清爽開胃💕 索倫托脆長薯餅
長條形嘅薯餅,都幾大份,真係幾有特色✨加咗蕃茄、豆、茄子&芝士醬等,更加有風味😋 趁熱食仲有拉絲嘅效果🥰口感酥脆,薯蓉好smooth,簡直外脆內軟💕 素食都正🥰 香辣原隻燒雞
好貼心咁分咗兩份✨上面鋪滿香辣嘅醬汁,仲配有檸檬、千島醬可以自己加👍🏻 雞肉嫩滑,辣醬+蕃茄,酸辣又幾惹味🥰 拿坡里傳統「龍蝦尾」千層酥
形狀真係好似龍蝦尾🤣入面餡料好豐富,係香滑嘅香檸芝士夾心,外層好香脆,係好滿足嘅甜品😋😋 Lemon Cello
自家製檸檬酒,前調偏檸檬,後調係甜酒味,酒精濃度高🍶