今晚同一班朋友去佐咗赤柱德國啤酒節King Ludwig 食好嘢。一入到去就好驚喜,因為餐廳佈置得好靚,我最鍾意佢藍白色嘅佈置,真係好似去咗德國啤酒節咁樣。餐廳主人仲特意喺德國各地搜羅不同的古董放在餐廳的一個角落供大家打卡,真係好值得來,打卡一流😍我哋八個人叫咗主菜Meat Platter大拼盤,Raclette Cheese, and Braised Beef, 配咗八杯特飲,充滿風情。❤️Meat Platter餐廳嘅特色菜式之一就係肉拼盤,佢擺滿咗各款精選肉類,包括烤德國豬手、雞腿、燒烤香腸、烤豬排同烤牛肉。每一塊肉都經過精心烹調同調味,保持住肉質嘅鮮嫩多汁。搭配上新鮮蔬菜同酸菜,味道更加豐富。❤️Raclette Cheese呢個係另外一道必試嘅菜式。傳統嘅德國菜餚。佢以瑞士雷克勒特奶酪為主角,奶酪經過熔化到濃稠嘅狀態,再搭配上新鮮嘅麵包、薯仔同酸菜。當你將奶酪倒落食材上時,佢會慢慢融化,散發出香濃嘅奶酪香氣同口感。呢道菜帶嚟一種獨特嘅享受,令人回味無窮。呢間德國餐廳唔單止提供美味嘅肉食,仲有其他正宗德國菜式同啤酒供應。餐廳環境舒適,服務周到友善,係一個適合與朋友同家人共享美食嘅好

❤️Meat Platter

❤️Raclette Cheese

呢間德國餐廳唔單止提供美味嘅肉食,仲有其他正宗德國菜式同啤酒供應。餐廳環境舒適,服務周到友善,係一個適合與朋友同家人共享美食嘅好地方。不論係肉拼盤定係Raclette Cheese,呢間德國餐廳絕對能夠滿足肉食愛好者嘅味蕾,帶嚟一個美食冒險同享受。