2020-09-05 358 views
有啲餅咭都擺咗一段時間,所以今日就想開始用咁啦!同我一樣嘅人當然唔少啦,所以喺地鐵站嘅分店都幾多人,2個職員係應付唔倒嘅,原因唔係因為真係好好生意,係因為用餅咭。去到見倒個大概50歲嘅女人想用餅咭換蛋糕,咁職員話俾佢知,蛋糕,蛋卷用餅咭換唔係用現金價計,係用原價計㗎,咁個女人就好無奈話唔要件蛋糕了,咁又續樣問價錢,攪到職員好忟😡,因為旁邊仲有其他客人等緊。等咗幾分鐘終於到我,我當然知我要用正價啦,揀咗嘅tiramisu 原價係35,之後我再要多包餅,咁收銀姐姐話你張餅咭仲有5蚊喎,咁我見咖啡8蚊罐咁我就要罐啦,佢話餅咭唔可以揀飲品㗎😱,咁……我要多包餅囉~🥺唉~到我走個50歲嘅女人都未攪掂,其實用張餅咭換啲野食下啫,死好多腦細胞囉~唔係個女人錯,都唔係個職員問題,係舖嘅錯囉😠~其實做生意可唔可以直接啲同誠實啲呢?婚展寫餅咭7折,其實我就咁walk in去餅店用現金價買單件都有75 or 8折啦!揸張餅咭去用返正價根本唔抵仲要揀夠50幾蚊好辛苦呀,係知道呢個唔係單一問題,係好多商戶都係咁,但收倒餅咭嘅我地真係好無奈㗎。😫講返個Tiramisu, size就少少尷尬,一個人食太多,兩個人
講返個Tiramisu, size就少少尷尬,一個人食太多,兩個人食就唔夠,味道都可以嘅,不過就唔夠香同滑,但如果現金價買20幾蚊都可接受嘅。
2020-09-05
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Tea