2021-09-09 29 views
以前我真係好怕食辣,辣味對於我嚟講根本唔會享受!但近呢一年口味有所改變,想挑戰高過BB級嘅辣,今日一於殺殺殺😎嚟到呢間<麻辣Doi>,我挑戰吓微辣😜🐔滑雞香鍋香鍋裏面除咗有雞件之外,仲可以揀多六款配菜,我哋分別揀咗萵筍片、蓮藕片、凍豆腐、魚腐、肥牛同肥腸!蓮藕片同萵筍片都好爽口!凍豆腐口感軟硬適中雞件係炸過,雞皮尚算脆口,不過雞肉有啲乾肥腸夠哂軟腍,無羶味,又無異味,清潔得好乾淨,又唔會有太多肥膏!豬腸愛好者必食推介👍🏻整體呢個鍋都幾惹味,又夠多青椒紅椒洋蔥等配料,唔錯!🐷蒜泥白肉呢碟蒜泥白肉份量都算多,每一片個size都係大大塊,夾起身又唔會碎開,而且肥瘦均勻!食入口味道唔會太重口味,好啱追求偽健康人士過吓口癮😜🥢薯粉睇落平平無奇,但一啜入口,嘩!又幾好食喎!薯粉夠爽滑,而且索哂上湯味道,齋食呢個薯粉都好滿足呀😍

嚟到呢間<麻辣Doi>,我挑戰吓微辣😜

🐔滑雞香鍋
滑雞香鍋

蓮藕片

蓮藕片同萵筍片都好爽口!
凍豆腐

凍豆腐口感軟硬適中

雞件係炸過,雞皮尚算脆口,不過雞肉有啲乾
肥腸

🐷蒜泥白肉