2023-05-14
是關老母大人成日話食日本野又怕生唥野肚屙😀😀 食西餐又怕成日都係食扒🤡🤡 於是乎就帶佢食佢最愛嘅中菜啦😆😆 今次就簡左十三少呢間新派嘅川菜 亦都岩曬好怕食傳統中菜周圍好多人好嘈嘅我👍👍一黎到上嘅就係主打嘅酸菜魚😆😆 個碗大到同返大陸食酸菜魚有得揮之餘🤣🤣 仲無平時返大陸食咁油膩👍👍😯😯 魚食落相當滑😍😍 配埋酸菜嘅鹹香味同麻椒帶黎嘅麻味 簡直就係食曬酸菜魚應該有嘅精萃🤓🤓 而同魚同行嘅菇菌同白蘿蔔亦係相當入味加🤭🤭 食完魚就忍唔住食埋都配菜佢🤣🤣 怕食辣嘅我今次叫小辣就岩岩好啦😋😋 而鐘意食辣嘅朋友都可以挑戰佢地嘅水煮魚加🕺🕺我地今次叫嘅套餐除左有酸菜魚 亦係包左涼菜椒麻皮蛋🥚🥚 同埋小菜乾煸四季豆🥕🥕 等等嘅菜式 (有幾款可以自選👍) 青尖椒配皮蛋就無得輸加啦🤣🤣加埋蒜頭就更正tim 而調味個汁亦調得岩岩好唔會過鹹😉😉 而乾煸四季豆同我地後來再散叫嘅大盆花菜就炒得相當有鑊氣👍👍 送飯一流呀👍🤣🤣 (好彩套餐送左兩個飯 ) 除左花菜 我地亦散叫左個漂香鴨血 🦆🦆 鴨血亦係相當入味 搞到我地忍唔住真係需要叫多個飯🤣🤣 食完主菜 套餐就可以加購一個佢地嘅名物甜品紅糖糍粑🕺🕺 名物喎 緊係唔
食完主菜 套餐就可以加購一個佢地嘅名物甜品紅糖糍粑🕺🕺 名物喎 緊係唔會錯過啦🤣🤣 糯米炸出黎唔會有油膉味 證明真係新鮮炸出黎嘅😯👍👍 餐廳亦送左幾個雪耳紅棗冰糖水比我地食 😍😍😍 食完辣野食簡直相當解喝啊🍨🍹 絕對係值得一試嘅川菜之選呀🥳🥳🥳