2010-05-01
在飲食男女發現這間新開的buffet , 本來打算only 搵間日式放題因主角好鐘意食魚片&日本菜, 但是, 去開個間要收cut cake free 好似搵搵地笨咁. 上網seach 到依間又唔算太差. 仲可以幫客人訂生日cake ( 四人以上先有呢.. 咁似唱k 架.. haha^^ 任飲任食都有黎d service 已經算好好呢.. 依家好多buffet 點會理你呀.你拎個cake 放係佢地個雪櫃仲要話你阻住哂添呢.. 星期三返工前一點到打去book 個位姐姐好詳細咁解釋比我知收費, total 埋間幾多錢添.book了五位 仲有九折添@@ 好鬼好既.( 原來得三樣生日cake 選咋 , 士多啤梨, 芒果蛋糕 和黑森林 , 所以order 左個 士多啤梨蛋糕) 本來打算book 6點的.. 點知 黎位姐姐話 佢地間野5:30 pm 開問我會唔會提早半個鐘來.. 我話無所謂啦.. 真係好好態度低比個good 你先.. 我咁長氣都無話過我一半句..比著其他日式放題.. cut左我十世lu~=0= ! 旺角區來講都常算ok. 未去已經有黎種feel.. 一行五人.. 遲左少少上去..
一行五人.. 遲左少少上去.. 佢地提早半個鐘confirm 我們既booking.
上到去.. 個feel 好舒服. 好多新開鋪既花牌.. 好靜呢. 俾左張六人枱比我地..坐得舒服好多.
頭盤: 刺身,( 三文魚x5 , 馬刀貝x5 ,甜蝦x5, 車子x5 , 鱆紅魚x5 , 毎人一片試味先.. haha )
不過好失望 無 "帶子" 和 " 海膽 " 囉.. 以為有少少略為貴既刺身無得食>_<"
so find 佢地d 刺身個樣同埋味道都可以接受.唔錯唔錯 之後勁點黎食囉. 不過一開兩片.. 所以要勁點呀.. hehe
誠意推介的主菜 :
泰式豬頸肉 <--- 醬汁好好味, 胡椒味好正
泰式青口 <-- 好肥美, 又大件.. 好有獲氣呢..
串燒雞肉, 串燒粟米, 串燒牛肉 <-- 粟米大大件. 仲要係即叫即整咁. 不似出面放左好耐叮熱個d.. (因粟米都等左10mins , 真係要比少少時間先有好野食呀!!!)
[u]炒貴刁<-- 好有小炒王風味呢.. 食得出係大排檔feel..
天婦羅 可以接受..不過不失..
甜品必食!!
桂花糕, 椰汁糕, 咖啡糕, size 好細. 不會太過浪費.. good.!!
因訂左個cake .. 見到好靚既cheese cake 都要停口呢..
士多啤梨cake .. 好正呀..勁大粒呢.. 又唔酸.又唔多cream.. 不過因之前太過crazy 點野食.. 成枱都係.. 又浪費lu~
BAD POINT !!!
不過有點失望係炒菜.. 少一點油就好呢. 你知啦 ! 上左年幾好怕肥嘛!!! 提意過希望下次來會有改善之處呢..
仲有叫左碗唔記得叫乜名既河粉 黃色"結結地"地既湯.. forget the name .. too bad.. 試一口已停了.. haha 浪費食物again...
雪糕牛奶公司出品.. 無咁好味呢 ( 我諗一分錢一分貨.. 杯裝好過自制呢.. 感覺上衛生D咁)
整體上都OK 呢.. 野食方面需要未到要求.. 都過得去下.. 服務 新開來講真係好好.. 叫碟好快.. 又會幫你換下骨碟咁.
打算下個月母親節帶媽咪來試下.. ^_^~